Neopren sokker er en kæmpe fordel, når du skal opholde dig i det relativt kølige danske farvand. Men hvad er det lige fordelen er ved neopren sokker? Hvilke sokker er de bedste? Hvornår er de bedst at bruge? Og hvor kan de købes?
Det vil jeg efter bedste evne forsøge at svare dig på i denne guide, hvor jeg helt konkret kommer ind på disse emner:
Når guiden når sin ende, håber jeg, jeg har gjort dig klogere på alverdens fakta om neopren sokker, så du med ro i sindet, kan købe de helt rigtige.
Før vi springer til resten, så lad mig starte med at fortælle lidt om, hvornår det kan være fordelagtigt, at bruge neopren sokker. For de er nemlig ikke en helt ringe opfindelse, når du gerne vil være komfortabel i det våde element.
Neopren giver nemlig forskellige fordele, der ikke er helt uvæsentlige for komforten.
I triatlon er der rigtigt mange, der ikke bruger benene under svømningen, for at holde benene friske til når der skal cykles og løbes. Men når benene ikke er i brug, vil de automatisk synke mod bunden.
Neopren sokker hjælper med at holde benene oppe, så de ikke synker lige så meget. For den optimale effekt, kræver det dog stadig, at du spænder op i din core, så dine ben ikke bare hænger bagud.
Vær iøvrigt opmærksom på, at det i de fleste officielle stævner, ikke er tilladt at bruge neopren sokker. Men til træning og til nogle få uofficielle stævner, kan de være en fordel at bruge.
Jeg er selv en flittig motionssvømmer i både svømmehallen og i åbent vand. Jeg har derfor efterhånden prøvet mange forskellige neopren sokker, hvor nogle virkede godt og nogle andre, praktisk talt ikke duede til noget som helst.
At købe et par neopren sokker, er derfor ikke direkte ensbetydende med, at du får den ønskede effekt. Og netop derfor, fortæller jeg dig herunder, hvilket par neopren sokker, jeg har testet til at være de absolut bedste der findes.
Neopren sokker af den bedste kvalitet. Hvis du har prøvet det, så ved du hvor irriterende det er. Altså at have tunge og våde svømme-sokker, der nærmest ryger af så snart du kommer ud at svømme åbent vand svømning. Det har vi og det har vi løst med disse Calder Pro Neopren sokker, som er en del af vores top-range. Ekstra lange op af benet, velcro-strop, særligt elastisk 2mm neoprene som sidder tæt på fødderne og skridsikker bund, så har du vores mest populære neopren sokker overhovedet, Calder Pro.
Det der nemlig gør disse sokker så gode er
Derudover kan følgende nøglefunktioner nævnes
Når du skal have neopren sokker, er det vigtigt, at neoprenen er i god kvalitet og at de har en god pasform. For hvis de ikke har en god pasform, fungerer de i stedet som en faldskærm på dine fødder. Og så kommer du ikke ligefrem hurtigere fremad.
Og her er disse Beco Neopren svømmesokker bare overlegne, i forhold til alle andre neopren sokker, jeg har testet. For de sidder rigtigt godt på fødderne. De sidder altså stramt, men uden at stramme for meget.
Og så er de rigtigt gode, når turen går til det kølige vand. Neoprenen er nemlig 3 millimeter tyk. Og det hjælper altså betydeligt, når du gerne vil holde varmen om fødderne.
Og så har de også den kæmpe fordel, at de har en skridsikker bund. Hvis du skal gå på en stenet havbund, er du derfor sikret, at du står godt fast. Og det er altså heller ikke at kimse af, for de er de færreste strande i Danmark, der ikke er stenet i havbunden.
Ud af alle de neopren sokker jeg har testet i tidens løb, er Beco Neopren svømmesokker, bare de absolut bedste. Og derfor anbefaler jeg også, at det er dem, du skal anskaffe dig, når du skal købe neopren sokker!
Med Watery Neoprene sokken er du udstyret med en sok som gør at fødderne, som er en af de mest sårbare steder på kroppen i forhold til kulde, holdes varme. Dertil har de fokuseret på at de skal være varme uden at gå på kompromis med tætheden eller fleksibiliteten.
Sokken er udstyret med velcro lukning således at sokken har en tæt pasform og bevarer sin originale position under svømning. Sokken dækker hele foden, samt et godt stykke over anklen og kan benyttes med eller uden våddragt
Watery Neoprene sokken er primært sort og med sølv refleks detaljer kombineret med et Watery logo på fronten, hvilket gør dem mere synlig når du er i vandet.
Det skal ikke være nogen hemmelighed, at neopren strømper kan være svære at få på. Det gælder særligt, hvis dine fødder er våde og dine neopren strømper er våde. Eller omvendt. Præcis ligesom med en våddragt, der også kan være et mareridt at tage på, hvis du er våd og våddragten ikke er.
Når du skal tage dine neopren strømper på, er det derfor en god ide, at både dine fødder og strømper er enten tørre eller våde. Det gør det hele meget nemmere.
Det det er sagt, anbefaler jeg, at du tager dine neopren strømper på, lige før du skal i vandet. På den måde sikrer du nemlig, at dine fødder holder sig tørre. Det mindsker risikoen betydeligt, for at du ikke får kolde fødder.
Når du så tager dem på, er det egentligt bare, at rulle dem på. Og så justere dem til, når først du har fået dem på.
Neopren sokker kræver heldigvis ikke meget vedligeholdelse. Når du bruger dem første gang, skal du blot tage diverse mærker af. Og så er de klar til brug.
Når du så er færdig med at svømme med dem, skyller du dem blot i rent vand med vrangen udad. På den måde sikrer du, at saltvandet ikke ødelægger dem, eller får dem til at blive misfarvet.
Og så enkelt og simpelt er det egentligt, at forlænge levetiden på et par neopren sokker.
Neopren sokker kan ikke kun bruges til svømning. De kan også med fordel bruges til snorkling og undervandsjagt. De er dog ikke særligt velegnede til dykning med flaske. Og det skyldes, at de svømmefødder der bruges til traditionel dykning, er af typen hælremsfinner, der fra fabrikken, er designet til at blive brugt med neoprenstøvler.
Neoprensokker er tyndere og er derfor gode at bruge sammen med fuldfodsfinner, der primært bliver brugt til snorkling og undervandsjagt. Og derfor kan et barn i voksealderen også med fordel bruge neoprensokker i et par svømmefødder, der er lidt for store.
På den måde kan barnet bruge det samme par svømmefødder gennem en længere periode, i stedet for at skulle skifte dem ud efter kun et par måneder, når barnets fødder har vokset sig for store.
Neopren sokker kan i øvrigt med stor fordel, bruges til at forlænge snorklingsperioden i Danmark med en måneds tid eller to. Den ekstra isoleringsevne de giver, gør nemlig, at du lettere kan holde varmen i køligt vand.
Når turen går i svømmehallen eller til søen eller stranden for at svømme, er neopren sokker ikke det eneste neopren produkt, der kan hjælpe dig. Der findes også en lille række andre neopren produkter, der hjælper dig med både opdrift og at holde varmen.
Og de produkter, vil jeg introducere dig for herunder.
En våddragt er nok det mest kendte stykke svømmeudstyr i neopren. Den giver masser af opdrift og er uundværlig til åbenvands svømning i det relativt kølige danske vand.
Der findes mange forskellige kvaliteter og egenskaber indenfor våddragter. Nogle dragter er tynde, men giver optimal bevægelsesfrihed. Imens andre våddragter er tykkere, der giver bedre isolering og opdrift, men som er på bekostning af bevægelsesfriheden.
Hvilke egenskaber du skal gå efter, afhænger af dit svømmeniveau og temperaturen på det vand, du skal svømme i. Men kigger du på våddragt her, er der meget godt beskrevet, hvilke dragter der er gode til de forskellige forhold og svømmeniveauer.
Neopren jammers er i princippet en våddragt, der kun dækker fra knæene og op til taljen. De bruges som sådan ikke til at holde varmen, men i stedet til at give opdrift. Det er en fordel når du svømmer i svømmehallen og er nybegynder eller en knap så erfaren svømmer.
Hvis du skal svømme i åbent vand i ydersæsonerne (april og oktober), kan du dog med fordel have neopren jammers på, under din våddragt. Det vil nemlig give ekstra isolering omkring dine lår, hofter og kønsdele.
Hvis du skal svømme i åbent vand i ydersæsonerne, er neopren svømmehandsker en klar fordel. De fungerer præcis ligesom neopren sokker, men er blot til hænderne. Og det hjælper altså ret meget med at holde varmen i hænderne.
Vær opmærksom på, at neopren svømmehandsker nedsætter vandfølingen en smule. Men hvis valget er mellem slet ikke at svømme, eller at svømme med en lidt nedsat vandføling, vil de fleste nok vælge at svømme på trods af den nedsatte vandføling. Det ville jeg i hvert vælge til enhver tid.
Det sidste skud på stammen af neopren produkter, er en neopren hætte. Også den, hjælper dig med at holde varmen i vandet, ved at give isolering til dit hoved. Og netop hovedet, er vigtigt at beskytte, når du svømmer i åbent vand.
Hvis hovedet bliver underafkølet, har du nemlig svært ved at tænke klart. Og jo mere underafkølet du bliver, jo farligere bliver det.
Derfor er en neopren hætte et absolut must, hvis du skal svømme i åbent vand i ydersæsonerne eller i den tidlige og sene åbenvands sæson.
Neopren sokker er ikke bare sådan lige at anskaffe. Nichen for neopren sokker, er ganske enkelt for lille til at de fleste sportsforretninger, har dem i deres sortiment. Men et sted hvor du kan købe dem – og hvor du tilmed kan købe min testvinder – er hos Watery.
De har et stort udvalg af neopren udstyr til dykning, snorkling og svømning. Og her er neopren sokker også at finde. Tilmed har de dag-til-dag levering, yderst rimelige priser og en trustscore på Trustpilot, der er helt i top.
Jeg køber selv alt mit svømmeudstyr hos dem. Og jeg har altid været ovenud tilfreds. Derfor anbefaler jeg Watery, når du skal købe neopren sokker.