
Snorkelferie er en populær ferieform, som flere og flere familier er begyndt at få øjnene op for. Men du behøver nødvendigvis ikke rejse ud i verden, for at snorkle. Det kan du også sagtens gøre herhjemme. Det eneste det kræver, er lidt snorkeludstyr. Og så er du kørende.
I denne guide, har jeg derfor sat mig for, at sætte dig godt ind i det snorkeludstyr det kræver, når du gerne vil have den bedste snorkeloplevelse.
Derfor kommer jeg i denne guide, ind på alle disse emner:
For at få den bedste oplevelse med snorkling, er der en lille række af udstyr, du har brug for. Der er det helt essentielle udstyr. Og så er der det udstyr, der er rart at have, men som ikke er en absolut nødvendighed.
Herunder tager vi et kig på det hele. Det vigtigste udstyr har jeg listet øverst og det knap så nødvendige udstyr, har jeg listet til sidst.
En dykkermaske er vigtig, så du kan se hvad der foregår under vandet. Og jo bedre en dykkermaske du har, jo bedre kan du se og jo mere komfortabel er den. Du kan enten købe et sæt med både dykkermaske og snorkel, eller du kan nøjes med blot at købe dykkermasken for sig selv og snorklen for sig selv.
Det allervigtigste ved en dykkermaske, er at den sidder tæt og behageligt på dit ansigt. Hvis den ikke slutter tæt, vil der komme vand ind. Og tro mig, det er ikke særligt fedt for øjnene. Derudover er det ikke særligt fedt, hele tiden at skulle tømme sin dykkermaske for vand.
Dertil bør du sikre dig, at stroppen er i en kraftig kvalitet. Den skal hverken løsne sig eller blive slappere og slappere for hver gang du bruger den. En strop i en god kraftig kvalitet, sikrer dig, at masken bliver hvor den skal.
I princippet kan du godt bruge dine dykkerbriller. Men jeg anbefaler det ikke. For at få mest muligt ud af din snorkeltur, skal du altså bruge en dykkermaske.
Med en dykkermaske får du nemlig det størst mulige udsyn, så du kan se alt der sker omkring dig. Også i det perifere syn. Derudover dækker en dykkermaske også din næse af, så du ikke får vand i næsen.
Hvis du ikke er en øvet svømmer eller dykker, kan det nemlig være rigtigt svært at trække luft ind gennem snorklen, uden også at trække vejret ind gennem næsen. Og forsøger du at trække vejret ind gennem næsen under vand, får du selvklart vand i næsen. Og det er ikke videre behageligt, samtidigt med at det hæmmer din vejrtrækning.
Så for at undgå det, anbefaler jeg, at din næse bliver lukket helt af for vandet. Og det gør den, når du bruger en dykkermaske.
Ligesom en dykkermaske er vigtig for at du kan se noget under vandet, er en snorkel lige så vigtigt, så du kan trække vejret, uden at tage hovedet over vandoverfladen. I bund og grund, er en snorkel jo egentligt nok det absolut vigtigste stykke udstyr, når du skal snorkle.
Der findes flere forskellige slags snorkler. Der findes de billige, der findes de dyre og så findes der dem, der ligger midt i mellem.
De helt billige er blot et rør med et mundstykke. Og de dyre, giver blandt andet beskyttelse mod, at der render vand ned i snorklen. De dyre har ofte også et mere komfortabelt mundstykke, så du ikke bliver træt i kæberne, når du har den i munden i flere timer i træk.
Vær opmærksom på, at hvis du skal have dit barn med ud og snorkle, må det under ingen omstændigheder bruge en voksensnorkel. Deres lunger kan ganske enkelt ikke puste nok af den brugte luft ud af en voksensnorkel, så når de trækker vejret ind igen, vil meget af den brugte luft komme med retur til lungerne.
I starten vil det give svimmelhed, derefter besvimelse. Og i allerværste fald, kan det medføre drukning.
Generelt er det vigtigt at være ekstra opmærksom, når du har børn med ude at snorkle. Særligt de helt små. Ser det noget spændende, kan de nemlig godt hyperventilere lidt. Og det kan nemt føre til besvimelse.
Dermed ikke sagt, at du ikke må tage dine børn med ud at snorkle. Du skal bare være ekstra meget opmærksom.
I og for sig, er svømmefødder ikke det vigtigste stykke udstyr, når du skal snorkle. Men det gør oplevelsen markant sjovere, bedre og mere komfortabel. Så de er alligevel en rigtigt god investering.
Når du har svømmefødder på, kommer du hurtigere og lettere gennem vandet. Du kan altså dykke hurtigere og bruge mindre energi, end hvis du ikke har svømmefødder på. Og det er særligt en fordel, hvis du ser noget under vandet, du gerne vil ned og studere nærmere.
Med svømmefødder kan du hurtigere komme ned og op igen. Så det giver dig mere tid under vandet, til at studere alverdens interessante ting, du får øje på.
Strandsko er som sådan ikke en nødvendighed. Men de er alligevel rare at have. De beskytter nemlig dine fødder mod skarpe genstande på stranden, både i sandet og i vandet. Samtidigt er strandsko også markant mere behagelige at gå i, end at gå i bare fødder.
Og så er de fleste strandsko også skridsikre i bunden, så du ikke glider på fliserne, når du forlader stranden.
Strandsko kan også fint haves på ude i vandet, så længe du ikke har svømmefødder på. Det er de bygget til at kunne holde til. Så du skal ikke være bange for at de falder af eller går i stykker, når du bruger dem ude i vandet..
Hvis du skal være længe i vandet af gangen, eller hvis du eksempelvis ikke er helt tryg ved mødet med vandets forskellige organismer, er det anbefalelsesværdigt at bruge snorkeltøj.
Havets organismer kan eksempelvis være den almindelige røde eller blå brandmand. Eller hvis snorkelturen går sydpå, den noget mere bidske brandmand, den portugisiske orlogsmand.
Snorkeltøj beskytter først og fremmest mod solens UV-stråler, så du ikke bliver solbrændt af at ligge i vandoverfladen i flere timer. Men en bonus ved snorkeltøj, er, at det også beskytter det dækkede område, mod brandmændenes brændende tentakler.
Begrebet snorkeltøj dækker over flere forskellige slags påklædning. Det kan være en UV-shirt, der beskytter mod solens stråler. Det kan være et diveskin, der beskytter mod både solens stråler og havets organismer. Det kan være rashguards, der også beskytter mod solens stråler.
Og så kan det være en egentlig våddragt, der giver opdrift, hjælper med at holde varmen og beskytter mod eksempelvis brandmænd.
Som sådan er snorkeltøj ikke det allervigtigste udstyr. Men det er super rart at have, hvis du gerne vil have en god snorkeloplevelse!
Hvis dit barn endnu ikke er helt tryg i vandet, eller hvis du gerne vil føle dig mere sikker som forælder, kan det være en rigtigt god ide, at iføre dit barn en snorkelvest. En snorkelvest giver nemlig rigtigt meget opdrift i hele overkroppen, så både du og dit barn, kan være sikker på, at barnet holder sig oven vande.
Helt lavpraktisk, fungerer en snorkelvest ligesom svømmebælte og armvinger. Den er bare meget mere komfortabel, giver mere opdrift og giver fuld bevægelsesfrihed. Og så beskytter den mod solens stråler, samtidigt med at den også hjælper dit barn med at holde varmen.
Den beskytter også hele overkroppen (undtagen armene) mod eksempelvis brandmænd.
Snorkelveste til børn, giver dig og dit barn den ultimative tryghedsfølelse i vandet. Og den er derfor en rigtigt god investering.
Jeg håber, at du nu indtil nu, er blevet meget klogere på de forskellige typer snorkeludstyr, der hjælper dig og dit barn med at få den bedste snorkeloplevelse. Tiden er derfor kommet til, at jeg nu vil introducere dig for mine anbefalinger, til det bedste snorkeludstyr.
Jeg har test en lang række af forskelligt udstyr fra omtrent lige så mange producenter. Og det bedste af det bedste i et par forskellige kategorier, har jeg samlet herunder.
Der er mange penge at spare, når du køber et samlet snorkelsæt med både dykkermaske, svømmefødder og snorkel. Et samlet sæt, koster markant mindre, end hvis du køber alle delene hver for sig.
Så medmindre du har én af delene allerede, vil det bedste du kan gøre, være at købe ét af nedenstående komplette snorkelsæt.
Det absolut bedste snorkelsæt til børn mellem 4 og 12 år, er dette Watery Snorkelsæt til børn – Fisher/Cliff. Her får dit barn nemlig snorkel, dykkermaske og svømmefødder i absolut topkvalitet, der sikrer den bedste oplevelse og den længste levetid.
Med Watery snorkelsæt til børn – Fisher/Cliff, får dit barn alt det bedste fra topmodellerne til voksne. Bare med lidt mindre maske, snorkel og svømmefødder, der er tilpasset børnenes fysik.
Hvis du vil have det bedste snorkelsæt til voksne (fra 12 år og op) og du gerne vil have godt med fart på fra svømmefødderne, er det bedste snorkelsæt du kan få, Watery snorkelsæt – Fisher Hudson.
Det særlige ved Watery snorkelsæt – Fisher Hudson, er de medfølgende mellemlange svømmefødder. De giver nemlig utroligt meget fremdrift i hvert benspark, så du kommer hurtigere gennem vandet når du skal frem og tilbage, eller når du skal dykke ned for at studere noget spændende.
Selve dykkermasken er også den mest komfortable dykkermaske, jeg nogensinde har haft på. Og da den giver 180 graders udsyn og er anti-dug behandlet, kan du uden problemer, se alt der foregår under vandet. Og så er remmen i en stærk kvalitet og er super nem at justere!
Snorklen har tilmed indbygget bølgebryder, så der ikke render vand ned i snorklen. Og skulle det alligevel ske, har den en envejs ventil i bunden, så du hurtigt kan puste vandet ud igen.
Watery snorkelsæt – Fisher Hudson er det absolut bedste snorkelsæt du kan få, hvis du gerne vil have mellemlange svømmefødder.
Det bedste af det bedste snorkelsæt du kan få, hvis du hellere vil have korte svømmefødder, er Watery snorkelsæt – Pike Hudson. Den eneste forskel fra det her sæt og det ovenstående Watery Fisher Hudson, er længden på svømmefødderne. Så både dykkermasken og snorklen er helt den samme!
De små svømmefødder er super gode, hvis du gerne vil skåne dine muskler, sener og led i benene. Jo større svømmefødder, jo mere belaster du benene. Så med de her korte svømmefødder, sikrer du dig bedst muligt mod kramper og muskel- og seneskader.
Til gengæld giver de korte svømmefødder, ikke helt ligeså meget fremdrift.
Som sagt er både maske og snorkel den samme som i Hawkeye. Så du får altså også her, et 180 graders og dug-frit udsyn. Og du får bølgebryder og envejs-ventil, så du sikrer dig mest muligt mod vand i luftvejene.
Hvis du har svømmefødderne i forvejen, eller bare ikke ønsker at bruge svømmefødder når du snorkler, har jeg herunder samlet de bedste snorkelsæt uden svømmefødder. Når du køber et sæt med både maske og snorkel, er der lidt penge at spare, i forhold til, når du køber delene separat.
Det ændrer ikke på kvaliteten på kategoriens testvindere. For både snorkel dykkermaske er de absolut bedste på markedet. Det eneste du ikke får i de her sæt, er altså bare svømmefødderne!
Det bedste snorkelsæt uden svømmefødder til børn (alder 4-12 år), er dette Watery Combo snorkelsæt til børn – Cliff. Her kan du nemlig give dit barn et snorkelsæt, hvor der virkeligt er tænkt over detaljerne.
Noget af det vigtigste når det kommer til en god dykkermaske til børn, er at den skal være super solid. Børn er ikke altid lige gode til at passe på deres ting, så når dykkermasken er smadringsikret, som masken i dette sæt er, er det et kæmpe plus. Og så er den også super nem at justere, så den sidder godt på dit barns ansigt.
Den medfølgende snorkel har også den fordel, at den har en ret bred profil. Og det tillader, at der kommer godt med luft igennem. Det bliver altså nemmere for dit barn, at trække vejret og puste luften ud igen. Tilmed er snorklens mundstykke også dejligt blød og ergonomisk udformet, så den er komfortabel at have i munden i flere timer af gangen.
Watery er traditionelt kendte for at lave svømme- og snorkeludstyr i topkvalitet. Og dette juniorsæt er absolut ingen undtagelse!
“meget god artikel. Det blev lidt ridset efter 1 dag på stranden, og ridserne var væk den næste dag. Passer godt, min datter er 7 og var meget tilfreds med dykkermasken”
(galaxus.ch)
“er værd sin pris, fleksibel, tilpasser sig perfekt til ansigtet og er derfor meget stram, let at håndtere, uden at trække på længere hår på grund af den store lukning, snorkel unødvendig; fuld købsanbefaling”
(Susanne)
Hvis du lige skal teste af om snorkling er noget for dit barn, eller hvis du er en meget prisbevidst person, er det bedste snorkelsæt du kan købe til prisen, dette Beco Ari snorkelsæt.
Det er et ganske fornuftigt snorkelsæt, der er specifikt designet til børn mellem 4 og 12 år. Og da det fås i blå eller lyserød, er du sikker på, at designet vil falde i din søn eller datters smag.
Dykkermaskens rem er nem at justere. Den brede linse giver 180 graders udsyn. Næsen er lukket inde, så dit barn ikke får vand i næsen. Og så er snorklens mundstykke også overraskende behagelig at have i munden.
Materialerne er generelt meget slidstærke, så selvom prisen langtfra er blandt de højeste, får dit barn et snorkelsæt, der tåler at blive brugt mange gange.
Alt i alt, får dit barn et rigtigt godt snorkelsæt i god kvalitet, uden du skal betale en bondegård for det!
“Fint begyndersæt.
At det spænder over børn i alderen 4-12 år er for stort et spænd og er nok mere til den yngre ende af spændet. Det passer fint til min datter på 4år men ikke til min søn på 7 år.”(Karen M.)
Det bedste af det bedste snorkelsæt til voksne, når du ikke skal have svømmefødder med, er dette Watery combo snorkelsæt til voksne – Hudson Full-dry. Det er egentligt det samme sæt som dét jeg har kåret som testvinder med svømmefødder. Det her sæt, er bare uden svømmefødderne.
Her får du derfor den samme kvalitet dykkermaske og snorkel, så du får den bedste og mest komfortable snorkeloplevelse.
Vi taler altså her om en dykkermaske med 180 graders dug-frit udsyn og en snorkel med bølgebryder og envejs-ventil, så du ikke får vand ned i luftvejene.
Kort sagt, det bedste af det bedste, uden du skal betale for svømmefødder, du måske alligevel ikke har brug for!
“Godt produkt til en lav pris”
(ochsnersport.ch)
Hvis du er en meget prisbevidst person, eller måske bare lige skal prøve af om snorkling er noget for dig, får du ikke et snorkelsæt uden svømmefødder, der er bedre end dette Beco Porto snorkelsæt.
Overordnet set, læner egenskaberne i Beco Porto sig meget opad de egenskaber du får, når du køber et dyrere snorkelsæt. Linsen på dykkermasken giver dig nemlig 180 graders udsyn, samtidigt med at masken i sig selv, sidder rigtigt komfortabelt på ansigtet.
Snorklen er også dejlig komfortabel, fordi mundstykket er lavet i blød silikone. Og så har røret en tilpas tykkelse, så der kan komme godt med luft igennem.
En ekstra god ting ved snorklen, er, at den har Becos såkaldte dry-top. Den fungerer ligesom en bølgebryder, der forhindrer vand i at løbe ned i snorklens rør. Og det er den allervigtigste forskel på Beco Porto snorkelsættet og alle de andre billigere snorkelsæt på markedet!
Hvis du allerede har snorklen og eventuelt svømmefødderne i forvejen, er der ingen grund til at bruge penge på et komplet sæt. Så skal du naturligvis blot nøjes med at købe en dykkermaske.
Jeg har derfor samlet de absolut bedste separate dykkermasker, du kan få, herunder.
Hvis du er på jagt efter den absolut bedste dykkermaske til børn i alderen 4 til 12 år, skal du uden tvivl vælge en Beco Ari dykkermaske. Det er suverænt den mest komfortable dykkermaske til børn på markedet.
Og så fejler den aldrig i at gøre hvad den skal; at holde vandet væk fra øjnene og give et bredt og klart udsyn.
Med sin lukkede næse, sørger den også for at dit barn ikke får vand i næsen. Og det sikrer den bedste, sikreste og mest trygge oplevelse for dit barn.
Den suverænt høje komfort, kommet af dens ergonomiske udformning og det bløde materiale, som rammen er lavet i. Og så hjælper det også på det, at elastikken nemt og hurtigt kan justeres, så masken kan tilpasses alle ansigtsformer.
Og så er den tilmed utroligt hårdfør. En kæmpe fordel, når det kommer til børn, der ikke altid er lige gode til at passe på sine ting.
Andre anmeldelser på Beco Ari dykkermaske
“Fint begyndersæt.
At det spænder over børn i alderen 4-12 år er for stort et spænd og er nok mere til den yngre ende af spændet.
Det passer fint til min datter på 4år men ikke til min søn på 7 år.”(Karen M)
Hvis du har et lidt ældre barn (fra 12 til 18 år), får du det bedste af det bedste, når du køber en Beco Bahia dykkermaske. I sig selv, er det nemlig nøjagtigt den samme maske som føromtalte Beco Ari. Bare i en større størrelse, så den passer til de unge menneskers større ansigt.
Linsen giver et bredt og klart udsyn. Den har lukket næse. Og så er remmen både i en kraftig kvalitet og nem at justere.
Materialerne er utroligt hårdføre, så den tåler altså at blive brugt meget, ofte og i lang tid af gangen. Og det sikrer dit barn en god snorkeloplevelse i mange år.
“Kvalitet god. Min søn – 11 år – svømmer kun med dykkerbriller, fordi han har noget følsomme øjne. Brillerne anbefales til 12-årige – i øjeblikket kommer vand stadig ind i næseområdet nedenfra, så det giver kun 4 stjerner, måske vil dette ændre sig over tid. Kan kun anbefale brillerne.”
(Peter J.)
Der er ingen tvivl om at Becos dykkermasker, er de bedste dykkermasker til børn. Men det er de altså også til voksne. For med en Beco Porto dykkermaske, får du den absolut bedste dykkermaske til voksne.
Beco Porto er fuldstændig identisk med de to testvindere til børn. Den er bare større, så den passer til voksne menneskers hovedstørrelse og ansigtsform. Du får derfor de samme gode egenskaber!
Udsynet er på 180 grader. Remmen kan nemt og hurtigt justeres. Det er den mest komfortable dykkermaske på markedet. Og så har den en lukket næse, der sikrer, at du ikke får vand i næsen.
Kort sammenfattet, får du med en Beco Porto dykkermaske, den absolut bedste dykkermaske til voksne!
Hvis du allerede er i besiddelse af en dykkermaske og eventuelt også svømmefødder, men mangler snorklen, har jeg samlet de to bedste snorkler herunder. Den ene er til børn og den anden er til voksne.
Husk på, at børn ikke må bruge en voksensnorkel. Børn er ganske enkelt ikke i stand til at puste nok af deres brugte luft ud af en snorkel til voksne, før de trækker vejret ind igen. Børn skal derfor have en decideret snorkel til børn, imens voksne får absolut mest ud af at have en snorkel til voksne.
Når du vil have den absolut bedste oplevelse med snorkling, er det vigtigt, at snorklen gør dig komfortabel i vandet. Og det gør denne Aqua Lung Gobi snorkel. Den har både bølgebryder og envejs-ventil, så du ikke får vand ned i luftvejene.
Mundstykket er lavet i blød silikone, så den er komfortabel at have i munden i flere timer af gangen. Røret tillader at der kommer rigeligt med luft igennem. Og så har den et fleksibelt stykke mellem mundstykket og selve røret, der gør, at du bedre kan bevæge hovedet frit.
Aqua Lung Gobi er med disse egenskaber, den bedste snorkel, jeg nogensinde har prøvet at snorkle med. Og det gør den til testvinder i kategorien Bedste snorkel til voksne!
“Jeg kunne godt lide formen, ventilen var også en grund for mig, ligesom mundstykket testes i 3 uger.”
(Jane A.)
Hvis dit barn på mellem 4 og 12 år skal have den absolut bedste snorkel til børn på markedet, skal du købe en Watery semi-dry snorkel til børn – Triton. Den er nemlig i særklasse, set i forhold til alle andre snorkler til børn.
Først og fremmest har den en bølgebryder på toppen, der sikrer, at der ikke render vand ned i selve snorklen. Derudover giver den rigtigt god lufttilførsel. Og så er mundstykket også lavet i blød silikone, der er godt, hvis i skal være i vandet i længere tid af gangen.
Watery semi-dry snorkel til børn – Triton giver børnene den bedste tryghed i vandet. Det højner komforten og dermed også oplevelsen.
Mangler du de bedste svømmefødder til at snorkle med, har jeg ud fra samtlige af mine tests af adskillige forskellige modeller, samlet de to bedste snorkel svømmefødder herunder. Der er lidt forskel på børne- og voksenudgaverne.
Og derfor har jeg fundet en testvinder indenfor både børn og voksne.
Det er sjovest at snorkle, når du kan bevæge dig hurtigt gennem vandet. Både i overfladen og når du skal dykke ned, for at studere undervandslivet nærmere. Og fart får dit barn masser af, hvis det bruger Watery korte svømmefødder – Fisher
Af en børnestørrelse at være, er de nemlig ret lange. Og det er det, der gør, at de er så hurtige.
Men deres unikke hælrem er også stærkt bidragende til, at disse svømmefødder, er de bedste snorkel svømmefødder til børn. Remmen kan nemlig justeres på både højre og venstre side af anklen, så dit barn får et ensartet greb hele vejen rundt om anklerne og achillessenerne.
Et ekstra plus, er de to store gennemstrømningskanaler på begge sider. Kanalerne lader en relativ stor mængde vand trænge igennem, så belastningen på muskler, sener og led i benene, formindskes. Og det er uden at gå på kompromis med fremdriften.
Watery korte svømmefødder – Fisher er de absolut bedste og mest gennemtænkte snorkel svømmefødder til børn på markedet. Tilmed er de også super komfortable. Og det gør dem til testens helt klare vinder!
“Passer godt, let justerbar.”
(Noah S.)
Hvis du vil have nogle lige så gode svømmefødder, som børnene får i deres testvinder, skal du have voksenudgaven af Watery dykkerfødder – Delphina. De er lidt større, passer til større fødder og kommer i en anden farve. Men udover det, kan de præcis det samme.
Du får masser af fremdrift for hvert spark, du laver. Og det er med mindsket belastning af muskler, sener og led, takket være de to gennemstrømningskanaler, du finder på begge svømmefødder.
Og så får du også den smarte justerbare hælrem, der sikkert holder svømmefødderne på plads på dine fødder, uden at gøre dem ukomfortable.
Du får bare ikke et par snorkel svømmefødder, der er bedre end Watery dykkerfødder – Delphina. Og derfor er de testens vinder, når det kommer til snorkel svømmefødder til voksne.
Andre anmeldelser på Watery dykkerfødder – Delphina
“Passer rigtig godt, og de er lette at juster.”
(Palle P.)
Strandsko er ikke en absolut nødvendighed for at snorkle. Men de er alligevel en rigtigt god investering. De beskytter nemlige dine fødder mod skarpe genstande i sandet, både over og under vandet.
Strandsko er samtidigt beregnet til at have på i vand. Og så er langt de fleste modeller skridsikre, så du ikke glider, når du eksempelvis går på fliser til og fra vandet.
Jeg bruger selv strandsko når jeg skal på stranden. Og det er uanset om jeg bare skal bade, eller om jeg skal snorkle. For mig, giver de nemlig en stor forskel. Og det vil de helt sikkert også gøre for dig.
Herunder har jeg derfor samlet de bedste af samtlige strandsko, jeg i tidernes løb, har testet.
Skal dit barns fødder være godt klædt på, får du ikke nogle bedre badesko, end du gør med Aqua Sphere Beachwalker til børn. De fås i en lang række af børnestørrelser og giver både god beskyttelse og komfort i én og samme sko.
For at beskytte fødderne mod skarpe genstande i sandet, er sålen fremstillet i vulkaniseret gummi. Et materiale, der i øvrigt også gør dem meget skridsikre. Og på overdelen, er der anvendt 2 millimeter tyk neopren, der både giver isolering, solbeskyttelse og god komfort.
Og så er indersålen lavet i blød neopren, der også bidrager utroligt meget til den gode komfort.
Aqua Sphere Beachwalker er super nemme at tage af og på, fordi neoprenen gør dem yderst fleksible. Og så er de tilmed åndbare og lette, der giver en rigtigt god komfort, når de skal være på fødderne i lang tid af gangen.
Vær iøvrigt opmærksom på, at de er relativt store i størrelserne. Så når du køber Aqua Sphere Beachwalker til børn, skal du som udgangspunkt vælge en størrelse, der er et nummer mindre end dit barns normale skostørrelse. Så bruger dit barn normalt en størrelse 28, skal du som udgangspunkt vælge en størrelse 26/27.
“Meget behagelige at have på- både på strand og i vand men også som alternativ til klip-klappere.
Brugt af 2 børn og 1 voksen i Thailand.”(Christine S.)
Watery badesko til voksne – High Catfish er den absolut bedste badesko til voksne. Du får nøjagtigt den samme strandsko som børnene, bare i større størrelser og i andre farver. Så fordelene og egenskaber er nøjagtigt de samme!
De klare fordele som den skridsikre og beskyttende vulkaniserede gummisål og en overdel i 2 millimeter neopren, går altså igen på Watery badesko til voksne – High Catfish. Og det samme gør isoleringsevnen, så du kan holde varmen i fødderne.
Bag på badeskoene finder du også en lille strop, der gør dem hurtige og nemme at tage af og på. Og på trods af at være så nemme at få af og på, sidder de altså rigtigt godt fast på fødderne, så du ikke behøver frygte, at de falder af.
En ting, du skal være opmærksom på når du køber et par Watery badesko til voksne – High Catfish, er at de er relativt store i størrelserne. Så du skal gerne købe et nummer mindre, end din normale skostørrelse. Så hvis du normalt bruger størrelse 44, skal du som udgangspunkt købe en størrelse 42/43.
“Meget behagelige at have på- både på strand og i vand men også som alternativ til klip-klappere.
Brugt af 2 børn og 1 voksen i Thailand.”(Christine S.)
Hvis du er mere tryg ved at dit barn skal have badesokker på, frem for de traditionelle badesko, er Duukies badesokker med UV beskyttelse de absolut bedste af sin slags. De er lige så nemme at tage på som normale sokker. Og så giver de langt henad vejen, de samme fordele som almindelige badesko.
Den helt store fordel ved Duukies badesokker, er, at de giver fuld bevægelsesfrihed til fødderne. Det giver en mere naturlig bevægelighed, der er lige så naturlig, som hvis dit barn havde været barfodet. Med badesokker, er dit barn bare mere beskyttet.
Hele badesokken beskytter fødderne med faktor 50 UV-beskyttelse. Og så er sålen også lavet i skridsikker neopren, der giver den højeste sikkerhed for dit barn.
En lille bonus, du får, når du køber et par Duukies badesokker, er et lille medfølgende armbånd, hvor du kan skrive barnets navn og dit telefonnummer. Så hvis dit barn skulle blive væk på stranden, er det nemt for de andre strandgæster, at kontakte dig. Det giver lige lidt ekstra sikkerhed.
Størrelsesmæssigt er de lidt små i størrelserne. Så gå gerne et nummer op, i forhold til dit barns normale skostørrelse.
Når i skal være i vandet i længere tid af gangen, er det en fordel at iføre sig noget snorkeltøj. Det hjælper dig og dit barn med at holde varmen, ligesom det beskytter mod vandets dyreliv. Det kan eksempelvis være beskyttelse mod brandmænd.
Det mest ideelle snorkeltøj, er enten en Våddragt eller en svømmedragt i neopren. En snorkelvest er til gengæld den mest udbredte form for snorkeltøj. Derfor har jeg samlet de bedste snorkelveste jeg har testet herunder.
En snorkelvest går også under navnet svømmevest. Hvad du kalder den, er egentligt underordnet i forhold til hvad den gør. For sikkert og vist er det, at en snorkelvest er en klar fordel, når du skal have dit barn med ud at snorkle.
Jeg har testet adskillige modeller på min søn. Og de bedste modeller vi har testet, har jeg samlet herunder.
Hvis du er meget prisbevidst, eller hvis du blot skal prøve af om snorkling er sjovt for dit barn, er en Beco Sealife snorkelvest det bedste køb du kan gøre til prisen. Den giver nemlig rigtigt god opdrift, er god til at holde på varmen og så kan den justeres utroligt meget.
Fordelen ved en snorkelvest er, at den giver dit barn fuld bevægelsesfrihed, samtidigt med at den holder dit barn oven vande. Og det gør Beco Sealife fuldt ud.
For sikkerhedens skyld, har den en benstrop, der sikrer, at den ikke falder af, når dit barn bevæger sig i vandet. Og ligesom vestens øvrige stropper, kan den justeres, så den passer til lige præcis dit barns kropsbygning.
Når alt kommer til alt, giver den en rigtig god sikkerhed og komfort. Og det er til en pris, hvor det er de færreste, der rynker på næsen.
“Super udførelse og passer godt. Dette giver min datter mere bevægelsesfrihed i vandet.”
(Maria S.)
Hvis i skal ud at rejse for at snorkle, er det en fordel med en lidt mindre snorkelvest. For jo mindre den er, jo mindre fylder den i kufferten. Og derfor er Watery svømmevest – Splashy den bedste snorkelvest, når i skal ud og rejse.
I store træk, minder Watery svømmevest – Splashy meget om Beco Sealife. Den er blot lidt tyndere. Og så har den også en benstrop, der lige giver dén ekstra sikkerhed for at den ikke falder af.
Derfor skal du ikke være bange for sikkerheden i den. Den sidder rigtigt godt fast på børnenes overkrop. Og så giver den også fuld bevægelsesfrihed, så dit barn kan bevæge sig helt naturligt i vandet, samtidigt med at den giver mere end rigeligt opdrift.
Watery svømmevest – Splashy bliver tilmed også solgt til en noget billigere pris end Beco Sealife. Og designet er altså heller ikke at kimse af.
Andre anmeldelser på Watery svømmevest – Splashy
“Vesten kan holde min søn på 2½ og 15 kg i vandet uden yderligere hjælp. Men han ligger dog ret ustabilt, så man skal holde ham i begge hænder. Hvis jeg slipper hænderne går der få sekunder, så ligger han på en uheldig måde med munden under vand. Opdriften får vesten til at kravle op om ørene på ham, så jeg vil anbefale andre evt. at kigge på veste med snor for neden til at holde vesten nede. Vesten er pæn og behagelig at have på, og har ikke hørt nogen klager over komfort.”
(Esben M.)
Hvis du er ude efter den absolut bedste snorkelvest, er der ingen vej udenom Watery svømmevest til børn (2-8 år) – Basic. For her får du alt, du måtte ønske af en snorkelvest!
Den helt klare fordel ved denne vest, er dens håndtag på ryggen. Så når dit barn ligger i vandet, kan du nemt hjælpe det med at navigere, ved simpelthen at holde fast i håndtaget. Det giver øget sikkerhed for både dig og dit barn.
Og så giver den naturligvis også de samme fordele, som de andre snorkelveste jeg har kåret som testvindere. Den giver uovertruffen opdrift, den er multi justerbar og så giver den beskyttelse mod solen på de kropsområder, den dækker.
Da den er udviklet til at hjælpe børn med at lære at svømme, giver den også fuld bevægelsesfrihed. Og det er uanset om dit barn ligger på maven eller på ryggen.
Jeg vil gå så langt, at jeg vil sige, at Watery svømmevest til børn (2-8 år) – Basic, er den absolut bedste svømmevest på markedet. Uanset om du skal snorkle med dit barn, eller om du skal lære det at svømme på stranden eller i svømmehallen.
Jeg har indtil nu, talt rigtigt meget om de traditionelle flerdelte snorkelsæt. Men jeg har ikke på ét eneste tidspunkt nævnt muligheden for et full-face snorkelsæt. Men det vil jeg råde bod på nu.
I stedet for at have en separat snorkel og dykkermaske, får du med et full-face snorkelsæt, nemlig en snorkel, der er integreret i selve dykkermasken.
Med et full-face snorkelsæt, er både dine øjne, din næse og din mund, lukket inde i samme maske. Og det gør pludseligt oplevelsen helt anderledes. Særligt når du skal snorkle i flere timer af gangen.
Et full-face snorkelsæt sidder også markant bedre på hovedet, fordi remmene sidder flere steder på baghovedet.
Det er bare sjovere at snorkle, når du gør det med et full-face snorkelsæt. Men til gengæld får du også lov at betale lidt flere penge for det.
Når det kommer til full-face snorkelsæt til børn, findes der efterhånden et par forskellige modeller på markedet. Men det bedste af det bedste, er Watery fullface dykkermaske til børn – Oxygen
Én af de største fordele ved denne model, er den store aldersgruppe, den kan bruges af. Da den er så justerbar som den er, kan den nemlig bruges af børn helt nede fra 3 år og op til 15 år. Og det er uden at gå på kompromis med pasform og komfort!
Watery fullface dykkermaske til børn – Oxygen masken er nemlig den dykkermaske, der sidder absolut bedst på hovedet. Jeg har aldrig nogensinde oplevet at den har taget vand ind. Og så er den generelt bare super komfortabel, så den også er rar at have på, når når du haft den på hovedet i flere timer.
Snorklen er integreret i selve dykkermasken. Men hvis du skal transportere den, kan toppen tages af, så den ikke fylder så meget. Og når snorklen er i brug, tillader den gennemstrømning af rigeligt med luft, så dit barn ubesværet kan trække vejret.
For at være sikker på, om dit barn skal have udgaven til børn, kan du med fordel måle afstanden mellem toppen af munden og toppen af øjenbrynene. Hvis dit barn måler mellem 8 og 12 centimeter, er udgaven til børn den rigtige størrelse. Hvis dit barn derimod måler mere end 12 centimeter, skal det have modellen til voksne.
Når du skal have det bedste full-face snorkelsæt til voksne, skal du ikke kigge langt væk fra testvinderen til børn. Også til voksne, er Watery fullface dykkermaske til voksne det absolut bedste full-face snorkelsæt, der findes.
Også her, får du altså 180 graders udsyn og en pasform, der bare spiller. Stropperne kan nemlig justeres utroligt meget, der sikrer at den både sidder komfortabelt og at den ikke tager vand ind.
Stropperne kan tilmed justeres med en drejespænde, så du hurtigt kan justere dem ude i vandet.
Også på voksenudgaven, kan toppen af snorklen tages af, så den ikke fylder særligt meget under transporten til og fra vandet. Og så medfølger der en mesh-pose, der beskytter den, når den ikke er i brug.
“lækker maske med god pasform og gode justerings muligheder”
(Peter E.)
Når der står snorkling på programmet, vælger langt de fleste familier, at rejse ud i verden for at gøre det. Det er bare lidt sjovere at snorkle, når vandet er varmt og der er undervandsklipper, koralrev og eksotiske fisk at kigge på.
Derfor er det også en stor fordel, at der til alle de snorkelsæt jeg har omtalt, medfølger en rejse-pose. Så kan du nemmere holde styr på alt dit snorkeludstyr, så det ikke ligger og flyder rundt i din kuffert.
Og så kan rejseposen også fint bruges til at transportere dit snorkeludstyr frem og tilbage til og fra havet.
Om du skal vælge et snorkelsæt med eller uden svømmefødder, er en personlig præference. Jeg snorkler helst ikke uden svømmefødder. Men der kan jo også være personlige grunde til ikke at bruge dem.
Så hvad er egentligt fordelene og ulemperne, ved at købe et snorkelsæt med svømmeudstyr i forhold til at købe et sæt uden? Det vil jeg nu forsøge at besvare.
Det kan ikke undgås, at din dykkermaske før eller siden, vil begynde at dugge. Heller ikke når den er anti-dug behandlet. Behandlingen vil nemlig stille og roligt slides af når du bruger masken.
Tit kan dug undgås, hvis du spytter i masken, gnider det rundt og derefter skyller af med rent vand. Men denne løsning, er ikke særligt tiltrækkende for mange.
I stedet kan du løbende anti-dug behandle din dykkermaske med en særlig anti-dug spray. Det kræver blot at du giver to sprøjt på linserne, fordeler væsken med rolige cirkulære bevægelser og derefter skyller den resterende væske af med rent vand.
Hvis du cirka gør det umiddelbart før hver tiende gang du skal bruge din dykkermaske, er du sikret, at du får en dug-fri snorkeloplevelse. Og da anti-dug spray ikke koster særligt meget, er det ikke den store økonomiske udskrivning, når du vil anti-dug behandle din dykkermaske.
Jeg bruger selv denne anti-dug spray. Den er god og billig. Og den gør hvad den skal.
Snorkeludstyr kan hurtigt være dyrt. Særligt hvis du vil have det gode udstyr og hvis du skal på indkøb til hele familien. Derfor tænker jeg også, at du gerne vil passe bedst muligt på dit snorkelsæt, så det kan holde i mange år.
Heldigvis kræver snorkeludstyr ikke en doktorgrad i vedligeholdelse, for at det holder i flere år. Faktisk, så skal der ikke særligt meget til.
Først og fremmest, så sørg for at skylle din dykkermaske i rent vand umiddelbart efter hver brug. Både klorvand og saltvand er hårdt mod materialerne, så når du skylder klor eller salt væk fra masken, forlænger du allerede levetiden betragteligt.
Sørg samtidigt også for, at du ikke ligger en våd dykkermaske ned i en taske eller et etui. Det giver nemlig risiko for dannelse af mug og svamp, der hverken er særligt lækkert eller godt for levetiden.
Og gør også dig selv den tjeneste, at opbevare din dykkermaske i et etui eller en opbevaringspose (den skal naturligvis være tør inden). Så undgår du nemlig at linserne bliver ridsede, eller at remmene kommer i kontakt med noget, der kan ødelægge dem.
Overholder du mine tre små råd her, er du sikret en lang levetid på dit nye snorkelsæt.
Min guide om snorkeludstyr er efterhånden ved at nå sin ende. Jeg håber derfor, at du er blevet meget klogere på de muligheder du har, når du skal købe et snorkelsæt og alt det andet tilbehør, der hører sig med.
For at runde min guide godt af, vil jeg derfor lige dele 10 hurtige tips, der sikrer dig den bedste snorkelferie.
At være ude i solen i flere timer, kan hurtigt give solskoldning. Og når du ligger i vandoverfladen, forstærker det blot risikoen for at blive solbrændt. Husk derfor at smøre dig ind i vandfast solcreme, eller brug en anden form for solbeskyttelse.
Jeg har indtil nu, aldrig oplevet havvand, der er omkring 37 grader. Så selvom vandet du snorkler i, er lunt, risikerer du stadig at blive underafkølet. Hvis du planlægger at være i vandet i mange timer i træk, vil jeg derfor anbefale, at du iklæder dig en våddragt. Den hjælper dig nemlig med at holde dig varm.
Når du skal på snorkelferie, så køb dit snorkeludstyr inden afrejse. Det er det billigste og det sikrer dig, at du køber udstyr i en ordentlig kvalitet. Det udstyr du kan købe i diverse beach-shops, er ofte ikke af en særlig prangende kvalitet. Og sådanne steder, bliver det også tit solgt til overpris i forhold til kvaliteten.
Der findes ikke noget værre end at være kommet ud i vandet og så begynder dykkermasken at dugge. Spyt derfor i masken inden du går i vandet, eller brug anti-dug spray. Så undgår du dug på linserne.
Inden du tager afsted til havet, så undersøg på forhånd, hvor det er godt at gøre det. Jeg bruger selv Google Maps, hvor du på kortet, kan se farvenuancerne i vandet. Der hvor vandet er mest mørkt, er også der, hvor det er mest spændende at snorkle.
Det er god skik, aldrig at være alene når du snorkler. Hav som minimum altid én anden person med ud i vandet. Hvis der skulle ske uheld, vil du på den måde, altid have en person tæt på dig, der kan hjælpe dig på land. Samtidigt har du også en person, du deler oplevelsen med.
Det er anderledes at trække vejret gennem en snorkel, end at skulle trække vejret frit. Inden du når ud, hvor du ikke kan bunde, så øv dig i at trække vejret stille og roligt gennem snorklen.
Når først du ligger ude i vandet, er det meget nødvendigt, at du kan trække vejret afslappet og ubesværet. Derfor skal du ikke bare springe ud i det. Fokuser på at holde pulsen nede, så du har en indre ro.
Du skal ikke dykke mere end halvanden meter ned, før vandtrykket ændrer sig. Og for ikke at få ondt i ørerne, er det vigtigt, at du ved, hvordan du trykudligner. Hav derfor styr på, hvordan du trykudligner, allerede inden du hopper i vandet.
Helt lavpraktisk, kræver det blot at du holder dig for næsen og så forsøger at puste luft ud gennem den.
Når du har haft en fed oplevelse, er det fedt, hvis du senere kan se billeder af det. Anskaf dig derfor et vandtæt actionkamera (eller et decideret undervandskamera), så du kan tage billeder af alt det du ser under vandoverfladen. Eller optag det på video.
Det gør også at du har noget at vise din familie og dine venner, når du kommer hjem igen.
Et lille bonus-tip her, er at dykke ned under det objekt, du vil tage et billede af. Det giver et meget flottere og mere spændende motiv, end hvis du blot ligger i vandoverfladen og tager billeder oppefra.
Indrømmet… det kan være sjovt at forsøge sig med lange dyk. Men det er også meget farligt. Så lad fridykkerne, der har erfaringen til det, om at gøre den slags. Hold dig i stedet til det snorkling reelt er; at ligge i vandoverfladen, observere hvad der sker i vandet og foretag kun korte dyk, når du ser noget spændende.
Snorkeludstyr kan købes mange steder. Men snorkeludstyr i god kvalitet, skal der kigges lidt længere efter.
Jeg anbefaler personligt, at du køber dit snorkeludstyr hos Watery. De har et gigantisk udvalg af snorkelsæt, separate dele og snorkeltøj. Deres priser er meget rimelige. Og så er deres trustscore på Trustpilot, også helt i top.
Jeg handler selv alt mit udstyr hos dem. Og jeg har altid været tilfreds. Derfor anbefaler jeg Watery, når du skal købe snorkeludstyr!